Nummer 1 2015

Nummer 1 2015

  Nummer 8 2014

  Nummer 8 2014

   Nummer 7 2014

   Nummer 7 2014

    Nummer 6 2014

    Nummer 6 2014

     Nummer 5 2014

     Nummer 5 2014

      Nummer 4 2014

      Nummer 4 2014

       Nummer 3 2014

       Nummer 3 2014

        Nummer 2 2014

        Nummer 2 2014

         Nummer 1 2014

         Nummer 1 2014

          Nummer 8 2013

          Nummer 8 2013

           Nummer 7 2013

           Nummer 7 2013

            Nummer 6 2013

            Nummer 6 2013

             Nummer 5 2013

             Nummer 5 2013

              Nummer 4 2013

              Nummer 4 2013

               Nummer 3 2013

               Nummer 3 2013

                Nummer 2 2013

                Nummer 2 2013

                 Nummer 1 2013

                 Nummer 1 2013

                  Nummer 10 2012

                  Nummer 10 2012

                   Nummer 7 2012

                   Nummer 7 2012

                    I höstens första nummer förbereder vi allt för årets färgstarkaste fest - kräftkalaset. Vi visar att mormor inte längre har monopol på rotting och guidar till de snyggaste vitvarorna. Vi har träffat den miljömedvetna stjärndesignern Yves Behar, gör en djupdykning i tapetens historia och berättar om hur ny teknik demokratiserar design och gör alla till formgivare. Utöver det så har vi en mängd intressanta designnyheter, vi besöker fem inspirerande hem och redogör för redaktionens favoritställen i Paris.

                    Trevlig läsning!
                    Nummer 4 2012

                    Nummer 4 2012

                     I Nya Rums trädgårdspecial har vi samlat de vackraste trädgårdarna med den mest inspirerande arkitekturen från hela världen.

                     Vi har träffat Gunnar Kaj som gör blomsterarrangmangen till Nobelfesten och vi tipsar om de mest spännande trädgårdsutställningarna i Europa i sommar.

                     Och vi tar redan på hur kolonilotten gick från pensionärshäng till storstadstrend. 

                     3/12

                     3/12

                      Vårens första nummer är en hyllning till det skandinaviska. Vi visar de vackraste arkitektritade villorna i Sverige, Norge, Danmark och på Island.

                      Vi har pratat med några av Skandinaviens mest framgångsrika formgivare om vad skandinavisk design egentligen är, och om den fortfarande lever upp till sitt rykte.

                      Utöver det listar vi de bästa nyheterna från möbelmässan i Stockholm. 

                      Vi firar påsk och inspireras av högtidsdukningar från fyra delar av världen.

                      2/12

                      2/12

                       I senaste numret av Nya Rum har vi resetema. Vi tar oss från möbelmässan i Stockholm till designhuvudstadsåret i Helsingfors. Och därifrån till Milano, där Josephine Öhrn listar godbitarna inför årets möbelmässa. Vi guidar till världens just nu hetaste designdestinationer, från Mexico City till Maastricht.

                       Dessutom har vi en exklusiv intervju med den holländske formgivaren Richard Hutten som rökt sin sista cigarett och gjort askfatet The Last Ashtay.

                       1/12

                       1/12

                        I senaste numret av Nya Rum har vi besökt Alberto Alessi på hans vackra och personliga vingård vid Ortasjön i Italien. Vi har en exklusiv intervju med de svenska stjärnformgivarna Form Us With Love och tittar närmare på framtidens textilier.

                        Utöver det hittar du en unik guide till designnördens New York och, som vanligt, en samling spektakulära hem runt om i världen.

                        7/11

                        7/11

                         

                        Lek är inte bara för barn. Formgivna leksaker attraherar alla, ställs på finhyllan eller på vardagsrumsgolvet. Vi har blickat tillbaka till mitten av 1800-talet och framåt och kan konstatera att leksaker har en förmåga att spegla det övriga samhället och politiskt korrekta värderingar. Vi har också intervjuat Legos arkitekt Adam Reed Tucker som bland annat bygger skyskrapor och modellerna till serien Lego Architcture. 
                        Fem fantastiska hem ger inspiration till inredning och arkitektur, allt från Melbournevillan till arkitektvåningen på St Eriksgatan.

                         

                        Nya Rum 6/11

                        Nya Rum 6/11

                         Plasten – älskad och hatad – har blivit formgivarnas favoritmaterial. Läs om hantverksfamiljen Alessi och plastens väg från nytt material till ratat till återigen populärt i vår inredning och design.

                         Nya Rum 5/11

                         Nya Rum 5/11

                         I Nya Rums sensommarnummer har vi besökt arkitekten Pontus Lomar i hans hem på Kungsholmen i Stockholm. Här kompromissas varken med funktionalism eller estetik.

                         Vi träffade Italiens mesta "starchitect" i Milano och pratade om pålar och hål med Åsa Jungnelius, en av Sveriges hetaste glaskonstnärer.

                         Niklas Alicki har tagit reda på hur mycket filmen styr vår smak och hur man med arkitektur illustrerar makt och människans litenhet.

                         Vi skapar sköna höstrum med säsongens hetaste textilier.

                         Nya Rum 4/11

                         Nya Rum 4/11

                         I det nya och somriga numtret av tidningen Nya Rum besöker redaktionen ett hus fullspäckat med konstverk, villa UH1. En spännande arkitektritad villa med oväntade former. Trädgårdsarkitekturen är även på frammarsch, Combine har tagit fasta på svenskarnas efterfrågan av smarta planteringslösningar i trädgård. I lilla arkitektur skolan får vi även ta del av Swedish grace, arbetarklassens stil till överkomliga priser. Stilepoken som underlättade övergången till funktionalismens era.

                         Nya Rum 3/11

                         Nya Rum 3/11

                         Vår nya tidning Nya Rum är ett magasin om arkitektur för alla som tycker att ämnet är spännande. Vi skriver förstås också om det senaste inom design och inredning och blandar lättsamt innehåll med mer djupgående artiklar om arkitektur.

                         I det välfyllda vårnumret har vi bland annat samlat världens vackraste gröna tak. Vi har varit i Berlin och letat upp det bästa, roligaste och mest spännande från denna opolerade designpärla. Och vi gör en djupdykning i miljökämpen Buckminster Fullers idéer om hållbar utveckling. Som vanligt har vi besökt fem inspirerande arkitektritade hem.

                         Nummer 2 2011

                         Nummer 2 2011

                          Vår nya tidning Nya Rum är ett magasin om arkitektur för alla som tycker att ämnet är spännande. Vi skriver förstås också om det senaste inom design och inredning och blandar lättsamt innehåll med mer djupgående artiklar om arkitektur.

                          Vårt andra nummer bjuder, förutom på en vacker samling arkitektritade hem, också på en längre artikel om miljonprogrammens framtid. Vi har träffat arkitektduon Elding Oscarson och sett deras senaste modell. Vi har pratat inspiration med textilformgivarna på Bantie.

                          Sist men inte minst har vi sammanfattat den allra bästa designen från årtiondet som gick. 

                          Nummer 1 2011

                          Nummer 1 2011

                          Nya tidningen Nya Rum är ett magasin om arkitektur för alla som tycker att ämnet är spännande. Vi skriver förstås också om den senaste inom design och inredning och blandar lättsamt innehåll med mer djupgående artiklar om arkitektur.

                          I första numret besöker vi ett annorlunda hus i Holland, inspirerat av andra världskrigets betongbunkrar, ett spännande svenskt hus som är resultatet av beställarnas stora trädgårdsintresse och vi får kika in hos arkitektparet Hanna och Daniel Wengelin.

                          Du får också reda på varför svenskar är så rädda för att anlita arkiteker, till skillnad från exempelvis danskar och holländare. Vi gör en djupdykning i den inflytelserika Bauhaus-rörelsen.