« tillbaka

Amerikanskt i Paris

Text: Frida Jeppsson Prime
Foto: David Foessel

Detta kan bli Don Johnsons stamställe när han besöker den franska huvudstaden. Miamikulturen direktimporterad med finess av arkitekterna på Cut.

Intaget av en hamburgare i Paris ska väcka känslan av ett soligt Miami. När kedjan PNY (Paris New York) nyligen skulle öppna en tredje restaurang i Marais i Paris var det just till den färgglada staten i väst arkitekterna på Cut vände sig för inspiration. Pastellfärger i rosa och turkost, kombinerat med högblanka vita bordsytor och metallnät ringar in Florida­stadens palett, menar arkitekterna. Väggarna bekläds av muraler tillverkade av träbrickor i tre toner, föreställande en abstrakt palm. Grönska har förts in genom palmer och kaktusar planterade i enkla terrakottakrukor och i amplar.

Gemensamt för PNY:s restauranger, alla ritade av Cut, är användandet av speglar. Något som fått spela en huvudroll även i detta koncept. Armaturer i form av vita neonrör reflekteras i speglar placerade bakom bardisken. Övrig belysning som hänger från taket, alternativt är väggmonterad, är specialritad med mönsterslipade glödlampor infästa i koppar­moduler.

Vad : Inredning Var: Paris, Frankrike Vem: Cut architectures
Annonser:
Annonser