« tillbaka

Högmässa för nyheter

Text: Mats Almegård

I Frankfurt är det varje år högmässa – för nyheter. Hit vallfärdar folk från 150 länder för att se på ny design och nya produkter.

Ambiente i Frankfurt är en av de viktigaste mässorna för alla som är intresserade av nya produkter i köket, bo-koncept eller inredningsdesign i stort. Under årets upplaga ställde mer än 4 800 företag ut sina produkter och mer än 135 000 fackbesökare från 150 länder tog under fem dagar del av produktnyheter och olika evenemang.
    Men det är inte bara utställningar under Ambiente. På mässan utses också segraren i Design Plus, en tävling som seglat upp som en av Tysklands mest prestigefyllda designtävlingar. Utöver estetiska kriterier tar juryn även hänsyn till funktion, miljövänlighet och tekniska aspekter. Tävlingen är öppen för produkter som funnits på marknaden i högst två år.

Solutions är en annan höjdpunkt under mässan. Under denna vinjett presenteras nya produkter som erbjuder särskilt smarta lösningar på vardags­problem i kök och hushåll. Presentationen av de produkter som väljs ut till Solutions går snabbt, så att publiken direkt ska få en överblick över funktion och kvalitet.
Urvalet görs av Londonbaserade produkt­designern Sebastian Bergne.
    Ett liknande koncept – snabbt, översiktligt och inriktat på både form och funktion – är Speed-Dating@Ambiente. Här presenteras de allra senaste produkt­erna. Presentationen får ta max tre minuter och därefter får publiken chans att ställa frågor under två minuter.

Vad : Mässa Var: Frankfurt, Tyskland Vem: Ambiente
Annonser:
Annonser