« tillbaka

Ljudlig debut

Text: Frida Jeppsson Prime
Foto: Floto+Warner

New York-baserade kontoret Bureau V har transformerat en nedgången tegelbyggnad i Brooklyn till ett modernt centrum för all sorts musik.

Byggnaden ägs av den ideella organisationen National Sawdust, uppkallad efter bygg­nadens ursprungliga verksamhet, och erbjuder musiker rum för eftertanke, komposition, övning och inspelning.
Arkitekterna har bevarat tegelfasaden men förvandlat interiören till en grafiskt stark upp­levelse i svart och vitt. Centrets kammarsal är gjord i samarbete med Arup och är en typisk box i box, byggd i betong och vilande på kinetiska fjädrar som reducerar transmissionen av ljud. Väggarna är beklädda med paneler i perforerat aluminium och textilkomposit.

Entrén är ett verk i sig med dramatisk lutande kakelbeklädda väggar i fiskbensmönster. En fokuspunkt som framhäver den dubbla takhöjden är en ljuskrona i neon och marmor designad av Bureau V. Organisationen planerar att öppna en restaurang och två barer inom kort, som även de har designats av Bureau V. National Sawdusts grundare, Kevin Dolan, har arbetat intensivt med arkitektkontoret sedan 2008 och musikcentret är Bureau V:s första realiserade byggnad.
Bureau V är en multidisciplinär byrå ledd av Peter Zuspan, Stella Lee och Laura Trevino.

Vad : Musikcenter Var: Brooklyn, New York Vem: Bureau V
Annonser:
Annonser