Nya höjder på Söder

I höst är det säljstart för 35 nya lägenheter ritade och inredda av Claesson Koivisto Rune på Blekingegatan i Stockholm. Kontoret har fått i uppdrag av fastighetsägarna Stockholmia att addera två våningar på en befintlig byggnad från 1960-talet. Påbyggnaden rymmer 20 nya lägenheter och under dessa renoveras och fräschas ytterligare 15 lägenheter upp. Projektet går under namnet Obelisken 29 och inflyttning är beräknad till slutet av 2015. För försäljningen står Fantastic Frank som öppnar en nyproduktionsavdelning i samband med detta.

Vad karaktäriserar Obelisken?

– Det kommer att bli enormt fina lägenheter, med hög nivå på kvalitet och material. Vi har ritat in många speciella detaljer, till exempel en ny handtagsserie i samarbete med Italienska Colombo, som kommer att lanseras i samband med detta. Byggnaden har bland annat specialritade räcken, kök i grön marmor och våra tapeter som vi tog fram förra året med Engblad & Co. Vi har valt att ge lägenheterna en stark identitet för att skilja dem från andra nybyggen, säger Ola Rune vid Claesson Koivisto Rune.

Hur har samarbetet med Stockholmia sett ut?

– Vi har fått helhetsansvar för bygget och det har varit jätteroligt att få vara så involverad från början till slut.

Kommer vi att se mer bostäder ovanpå befintliga byggnader i Stockholm?

– Det är en ny trend att bygga på gamla kontorslimpor och annat nu när takvåningarna börjar ta slut. Det kommer nog bli en ihållande trend och det är positivt på många sätt att bygga bostäder och miljöer där folk vill bo.

Påverkar Claesson Koivisto Runes helhetsgrepp priserna i någon riktning?

– Vi uttalar oss inte om priserna i detta läge. Vi hoppas att lägenheterna kommer att attrahera den stora skara fans som Claesson Koivisto Rune har, säger Sven Wallén, försäljningschef på Fantastic Frank.

Text: Frida Jeppsson Prime
Annonser