Septembernumret är ute

Det vackra omslaget till vårt septembernummer med tema Pop-up är taget av Loïc Vendrame och illustrerar en bildserie tagen i en filial till Lyons Universitet i Bron i Frankrike. Loïc Vendrame är en amatörfotograf på 26 år baserad i Lyon i Frankrike. Med sina bilder iscensätter han arkitekturen på nya sätt för att förmedla en känsla.

Vad är din bakgrund och hur länge har du fotograferat?

– För närvarande studerar jag geografi med inriktning på transport- och stadsplanering. Jag började fotografera 2009 på en resa till Barcelona. Jag har sedan länge haft ett intresse för arkitektur, till en början främst art nouveau- och art déco-perioderna. 2012 började jag plåta mer samtida arkitektur och hittade min minimalistiska och grafiska stil. Min besatthet av geometriska former, grafik, konvergenslinjer, symmetri och reflektioner är nu en stor del av mitt fotografiska arbete.

Vilken är din relation till arkitekturen?

– Jag är en globetrotter. Jag gillar att utforska städer i jakt på arkitektoniska objekt att fånga, med fokus på grafiska detaljer och kulör. Samtida arkitektur har blivit en riktig passion genom mitt fotograferande, jag läser mycket om det och planerar mina resor till platser med unika byggnader som jag vill plåta, speciellt i Europa.

 

Har du en favoritstad eller plats du vill besöka?

– Min favoritdestination i Europa är Barcelona, en stad i ständig förändring där man finner många nya och ”extravaganta” byggnader. Jag älskar att upptäcka nya delar av Paris också. Jag hoppas kunna återvända till Melbourne en dag; jag bodde där i två månader förra året. För mig är det världens bästa laboratorium för samtida arkitektur. Platser jag ännu vill upptäcka är asiatiska städer som Shanghai, Seoul och Tokyo.

 

Vad är det du försöker fånga i dina minimalistiska bilder?

– Genom att omdirigera arkitektens verk och sätta fokus på ibland banala detaljer och unika vinklar, försöker jag dekonstruera byggnaderna för att iscensätta arkitekturen på nytt och på det sättet förmedla ett budskap, eller en känsla. Genom mina bilder ger jag betraktaren nya perspektiv på de element som dagligen omger oss.

Loïc Vendrames bildserie är tagen i en filial till Lyons Universitet i Bron i Frankrike, Université Lumière Lyon 2.

http://www.loicvendramephotography.com

Text: Frida Jeppsson Prime
Annonser